Här är boken som i två delar innehåller gamla foton från Ingarö. Tanken att samla gamla fotografier från Ingarö i en bok väcktes då författaren fick ögonen på ett gammalt slitet och trasigt fotoalbum på Ingarö hembygdsmuseum. Museets album var startpunkten, som kompletterats med ett stort antal bilder från privata samlingar. Det visade sig finnas mängder av fotografier från Ingarös förflutna. Materialet svällde och kom att räcka till två böcker. Många av fotona har inte tidigare publicerats.
I böckerna får vi göra bekantskap med Ingarös invånare. Men också med en del av deras släktingar, eller bekanta som kommit på besök. Här möter vi ett antal frusna ögonblick från Ingarö. Resan tar sin början på 1860-talet. Ingarö var då en glest befolkad landsbygd, mitt emellan den växande storstaden och den karga övärlden.
Här kan du göra bekantskap med Edla Sofia Lindblom från Västeräng, prästen och läraren Elof Melander, Anna Eriksson med sina vackert virkade spetsar, Johan Arvid Leopold som vi kan känna till för att han blev fotograferad i samband med ett brott han begått, författarinnan Marika Stiernstedt som under en tid bodde på Brunns gård, telefonisten Hilda i Eneberg, och Fagerholms kvarn, Kolströms krog och flera andra platser.
I del II möter du Emil Svensson i Fagerholm, Anna i Långdalen, Boris Lamby som skänkte ett votivskepp till Ingarö kyrka, ”slottet” i Baldersnäs, Majsas kiosk i Brunn, BP-macken i Brunn, affären i Återvall, den frivilliga broavgiften vid gamla Ingaröbron, invigningen av Ingarö golfbana och mycket mer.
Priset för att köpa båda böckerna tillsammans är 480:-
Läs om Katarina Schoerner Carr