Kapitulera omedelbart eller dö

Ingen vanlig roman. Följ med två tonårstjejers klarsynthet och framtidsdrömmar.

Boken utgår från dialogen mellan de två flickorna Mary och Lovely. De är bästa vänner och deras relation rör sig mellan vänskap, systerskap och kärlek. De dagdrömmer tillsammans om en framtid i London och deras samtal äger rum på engelska och svenska om vartannat. De är skarpsynta och träffsäkra i sina kommentarer om det verkliga livet och har oerhörda drömmar om framtiden i England.

Citat ur boken:
Jag kan inte se henne där hon sitter på balkongen, men jag vet att Lovely finns där, för det svävar långsamma rökmoln utanför fönstret.
De är som blommor i luften, stora rosor. Jag väntar på henne i köket.
Vi ska lyssna på skivor, bestämma saker om framtiden och dricka te i stora koppar som jag har inne på mitt rum. En åt mig och en åt Lovely. Mamma tyckte det var roligt att jag köpte tekoppar för mina egna pengar.
”Det ska jag berätta för mormor”, sa hon och skrattade.
”Gör det”, sa jag. ”Då ska jag berätta att du har en dildo i lådan vid nattduksbordet”

Läs om Sanne Näsling.