Cadenza

När Johannes först träffar Klara, som har afrikanska rötter, fascineras han både av hennes väsen och skarpsinne. Men efter att ha arbetat tillsammans en tid börjar han känna sig kritiskt granskad av henne och tror till slut att hon inte vill honom väl.

Långt senare under en lunch öppnar hon sig över­raskande för honom och berättar att hon drabbats av cancer. När de dessutom av en slump upptäcker att de delar sin passion för klassisk musik, förändras sakta hans bild av henne

Cadenza tar dig med på en resa genom kärlek och vänskap, men också genom våra fantasiers makt och vår rädsla att visa oss sårbara. Du får uppleva den obändiga kraften vi känner när vi tror oss ha funnit en själsfrände. Cadenza visar också hur musik, litteratur och vetenskap berikar våra upplevelser.
Provläs här.

Den klassiska musiken är ett viktigt tema i Cadenza, framförallt pianomusik. Nedan finns två av de centrala musikstyckena ur romanen. Lieder ohne Worte op. 38 no 6 (Duetto) av Felix Mendelssohn och Faschingsschwank aus Wien op. 26: IV (Intermezzo) av Robert Schumann.

Notera: För att kunna lyssna på hela stycket måste den webbläsare du använder vara inloggad på Spotify.

Läs om Torsten Eriksson.